Saturday, 22 December 2012

 
Assalamualaikum , ape khabar smua ?  sihat ? alhamdulilah :)  today nur nak cerita kan tentang stu accient yang berlaku secara tidak langsung , yahh , name punn accident kan ? mesti lha secara tidak sengaja kan ? -_-'
 
nur mcm biase lha , slalu smpaikan bnde bnde melalui bc . umm , yang membawa maksud broadcast , FYI , nur niy still a new user of blackberry ,  so pade mula nye nur ingatkan yang klau kite copy and then paste tu dh dikira bc lha kan , tapi tak sangkaaaaaaa ~ dia ade button dia yang sendiri untuk bc kat orang , lollllll --' *KayMaluGila
 
nur mula perasan niy dari kawan nur lha mr.H , tadi nur baru je bc dia dngan care nur sendiri *okay , cara yang nur ingat bc tadi tu lha * pastu dia blas , " kenape kau tak bc je ? aq tau lha aq tak pandai mcm kau dpat bnyak A dlam PMR " and then nur terfikir apahal pulak dengan dia niy kan ? kehairanan sebentar , pastu nur jwab lha mcm niy " ape kene mengena ngan result pmr pulak niy ? orang hntar kat aq . so aq hantar lha kat kawan kawan aq , okay aq mntak maaf , lpas niy aq tak buat dh " okay  time tu nur bajet bajet mcm marah lha , sbb dia kait kan bnde niy ngan result .
 
 
and nak pendekkan cite , last skali nur tanye lha kat kawan nur sorang  lagi , tentang bc tu mcm mane , pastu dia pun ajar lha nur . memang mase tu , nur malu gi-laaaaa , tapi nur sorok je , and untuk cover line , nur ckap kat mr.H tu yang nur saje , buat mcm tu sbb bosan xD hahahaha , lawak kan ? okay , pape je lha , and bende  niy smua mengigatkan nur dengan peribahasa ' malu bertanya , sesat jalan ' eh ? haha , bleh pulak tersesat peribahasa kat sini .. xP
 
okay , okay that's enought .so smpai disini saja coretan hati nur . bile bile nnty nur post lagi kalau ade mase okay ? inshaaAllah :D
byee :)
 
 

Friday, 21 December 2012

That story , realize me :D

 
 
 
hai , assalamualaikum ^^ ape kabar dear fellas ? sihat ? Alhamdulilah :)
Semalam nur ade whatsapp ngan missA dia ingat yang nur dpat 8A . hahaha ;) pun bleh lhaaa :P lepas tu kiteorang bkk cite psal cinta xD hahah , mula - mula nur yang tanye kat dia dulu psal dia ngan si mr.A mcm mane , rupa-rupa nye dia ngan mr.A tu dh 9 blan kut , lame gilaaaa~ and seperti biase bile kita dh dngar orang bahagia , mesty lha ckap untung kan ?
hahaha , and then tetibe dia ckap kat nur yang klau bleh elakkan dari couple couple niy  , mase tu nur pelik lha jugak kan , kenape ? sedangkan dia pun bleh dikatekan berjaya lha jugak dlam perhubungan . sooo , nur pun tanye , pastu dia jwab lha yang couple niy memenatkan, ssah nak jage hati orang lain and bla bla bla ...
 
kesimpulannye , couple niy mmg ssah and memanatkan , kate dia lha . and that moment tetibe nur terfikir yang Allah itu sebaik-baik  pengatur . Sebab ape ? haha , itu rahsia , ape-ape pun nur bersyukur  atas ape yang dikurniakan oleh Nya :)
 
                      so sampai di sini sja coretan hati nur :D nnty bile bile diizinkan Allah , nur update lagi :) byeeee :* Assalamualaikum:)
 
 
 
 

Thursday, 20 December 2012

Let's Say Alhamdulilah :)

assalamualaikum , hai :) ape khabar  ? baik ? alhamdulilah :) korang mesty dh tau kan yang budak budak batch 97 dh ambil result kan ? hahaha , bagus bagus :D nur dapat bape ? hee , alhamdulilah 7A 2B :D syukur , kepada Allah yang memberi rezeki kepada nur untuk mendapat result yang bg nur cemerlang ;)
 
semua orang nak straight A's right ? tapi nmpak nye tak de rezeki lha , tapi tak pe itu smua takkan memutuskan semangat nur untuk teruskan perjuangan mencapai cita cita :D *Okay Terlebih Semangat pulak :P * hahaha ,eh? tapi tak pelha kan ? kene ade hala  tuju kan ? bru tahu ape yang nak buat lpas niy ;) acehhhhhh ,
 
Okay that's enought , X_X huu , kali niy nur post guna komputer lain lah , so tak de smiley smiley yang comel tu untuk post kali niy . But it's okay lha :)
 
And now ..
 
nur nak cite kan detik detik mengambil result , acecehh , hahaha mcm nak amik ape je kan ? :P  sedangkan baru PMR je kut . hahaha , actually , tak de lha berdebar mane sbb mmg dh tahu dari awal-awal lagi , heee .so mcm biase je lha .
 
mula-mula smpai skolah je , dh nmpak aiman dtang , and then raja . so kite orang pun lepak lha kat surau , borak-borak pasal perasan masing-masing and bla bla bla ... pastu tak lame tuuu ... *JengJengJeng ... hahaha , nur dpat stu psnggilan kejayaan xD hahaha , actually tu panggilan dri mak :D untuk menyampaikan berita gembira ;) memang time tu nur melompat-lompat plus jerit sikit-sikit *cover * hahaha , sbb time tu kan raja and aiman ade , so kene lha cover --'
 
 
hahahaha , time tu nur lha makhluk yang pling bersyukur xD *kay tu dah lebih --'* hahaha , mane taknyee , dah lepas stu bebanan yang nur tanggu selama TIGA TAHUN ! ulangan TIGA TAHUN ! hahaha , lol :P
 
okay okay nampak sangat nur terlalu excited untuk post kali niy xD hahaha , tapi normal lha kan , atlease nur bersyukur :) heee , soo smpai di sini saja lha coretan hati nur untuk kali niy ,nnty inshaaAllah kalau Allah izinkan , nur post lagi ape-ape , okay ;)
 
byeee , Assalamualaikum :D
 
 
 
 
 
 
 
 

Wednesday, 19 December 2012

result PMR !!!!!!!

assalamualaikum :) , result ? tak mau ckap bnyak bnyak laa, dh lewat malam , just nak post gmbar je :P heee , next time bru pos pasal hari mangambil keputusan ye :* byeeee


Friday, 14 December 2012

No Title ~

heeyy , salam sejahtera kepada semua :) tadi nur baru je lawat blog kawan kawan nur . haha dah lame tak buat mcm tu :11:
And , as usual dorang cite psal life masing masing lha kan :1: tapi ade kat certain post dorang membuatkan nur terfikir yang bnyak bende yang dorang update kat blog dorang tapi nur tak update kat blog niy :face4:   hoho tak pelha , lagi pun bende tu dh lame berlalu . 
hmm , okay tak tau nak tulis ape lagi  -__-  actually saje je nak mengisi masa , sbb tak tahu nak buat ape , bosannn lha musim cuti niy :face36:
tralalalala ~ 
haha , tetibe terjumpa bende niy tady , so nur taruk lha skali  ><  heee~
byeee , people :) Assalamualaikum :face69:

Trust All Mighty Allah :)


hai , assalamualaikum blogger-emoticon.blogspot.com apa kahabar ? alhamdulilah sihat :1: today saya nak ckap pasal kepercayaan :) 
but before that , sebelum niy saya tak ada nick name pun kan ? kejap aq , kejap saya --" but now you can call me Nur or 'J' it represent to Jannah  :face39: nice right ? heee :10:

okay , that's enough . back to our topic . ehhh , jap. soo nak panggil nur ke J ?? hmmm , *thinking 
okay ! nur is better right ? 
Whatever --" 
*Naa just ignore that :face10:

okaii, now fokus . Tadi nur baru je  habis menyelongkah google image , to find a new quotes for my own self  . and then terjumpa gmbar niyy 


and suddenly , haty nur jady sebak tersangat sangat . tak tahu kenapa . so i stop for awhile and tenang kan diri , and nur teringat mlm smalam before tidur nur ada terfikir psal result pmr yang akan keluar tak lama lagi , and tetibe je nur rase mushkil and agak ragu ragu dengan result yang akan keluar nnty . i just thinking adakah Allah akan kabul doa nur sejak 3 thun yang lpas . 

I was sooo nervous that time . And dengan kuasa  Allah , Dia sedar kan nur supaya jangan bersikap ragu ragu dengan Nya , malah nur sepatutnya percaya bahawa Dia akan memberikan yang terbaik untuk nur . I know it was my mistake , and i'm soo glad that realize that :face35:

Btw doa doa kan lha nur dpat result yang baik dan cemerlang untuk pmr kali ini , okayy ? thank you sooo much blogger-emoticon.blogspot.com

and i think sampai sini je lha okay , see ya at the next post :face39:
but before that , nur nak kongsikan quotes yang nur dpat tady  , manfaat kan nya yaa :) 


subahannaAllah ..


All mighty Allah ..


bertapa sayang nya Dia terhadap kita :) 


:1:


the last one :D 

soo smpai sini sahaja :) Assalamualaikum  :face42:


Friday, 2 November 2012

My IntroduCtion :)

Hye , assalamualaikum  :D  how  ya  doing ?  good  ? alhamdulilah , thank God . 
Sedar  Tak  sedar  rase  nye dah  lame  gile  kut saya tak update blog  niy  , dlm  empat  ke lima  bulah jugak laa  -,-  Fuyyo , lame tuuu :face34:  Takpe  takpe ,  insya Allah  start  from now ,  saya  akan cube slalu  untuk update blog  tersayang  niy :)  Lagi pun banyak benda benda yang best and tak berapa best dah berlaku dkat saya selama saya tak update blog niy . So just see , will ya :face54:

                         So Sampai sini jea , nnty ada mase lagi saya update okay ? Before that , I have a quotes about friend and i would like to say this to my beloved friend too , Luve ya  blogger-emoticon.blogspot.com



                       

Say bye to triall :) but say hello to PMR !!!!

hye, assalamualaikum..
ape khabar?  sihat  ? alhamdullillah ;) bg yg tak tu , gie lah rest banyk-2 .. nnty bru bace pot niy kay?? hehehehe  :D

okay , saya di sini sedar, bahawasanya 1) dah lame giler tak bkk blog
                                                               2)saya adalah VICTIM PMR!!!!

ya allah , cepat nya mase b'lalu ¬ pagi tdy saya  ada  last paper 4 triall 2012 , subjek : Bahasa Arab ¬
cube anda bayangkan mcm mane perasaan bile esok ada triall and tak sempat nak prepare sepenuhnya ?? kelingkabut bukan ?? rase mcm nak menangis pun ada . macam tu lah perasaan saya bile terbangun dri tidr pagi tadi .. tapi  memang saya pun yang salah tak  bersedia dari awal-2 lagi  ,  ialah bak kata pepatah 'sediakan payung sebelum hujan'  hehehe  :D sedar pun ¬


soooooo  , sementara tengah merdeka 'separuh masak ' niy ,  saya ambil kesempatan ini , untuk meluangkan sedikit masa untuk blog tersayang .

                                but this not the end...............

ada sesuatu yang mengancam saya , yang menbuatkan saya tepaksa ikut semua kehendaknya , yang menyebabkan saya terpaksa buang saat-2  indah dan  gembira saya ...  dan benda itu ialah PMR!!!
Argggggghhhh!  tak sabar nye nak tunggu PMR hais , dan menikmati kehidupan saya balik  ,  tapi perjalanan untuk ke sana tuh amat dan amat dan teramat  menakutkan....

                          tadi time dekat sekolah...........

cikgu sains saya telah berjaya menginsafkan saya  ,  kalau saya yang kepala ferum ni pun boleh insaf ape tah lagi anda kan ??  insya allah .  cikgu saya telah membuat satu teori untuk saya dan rakan-2 yang lain.    toeri petama 1) waktu form one ada 365hari , form two pun sama , form three kurang  sikit lah , so mcm niy F1 = 365 x 24 .


NOW 3 NOVEMBER :)

#Ini Antara Post Yang Hendak Dipost Sebelum PMR , Tapi Sampai Sekarang Tak Post-2 Lagi . Sampai Ape Sambungan Nyee Pun Sye Tak Ingat . Heheh :face39:

So Bubye Sampai Sini Jee :)
                                  

Thursday, 7 June 2012

I'm lost in the sea of you!




sometimes when i sit alone , i feel like i wanna cry. i feel like i lost something. i always think the things that never happened . sometimes i feel lost in my self , until sometimes i don't know how to get back and just let it flow all the way.

sometimes i feel like i'm wasting my time , because for the hole of my day i always thinking about you... like the foolish things that i have been doing thinking about you is the one of it.

I'm not Afraid To Try Again
I'm JusT AfraiD Of GettinG Hurt 4 The Same Reason .







Saturday, 2 June 2012

I want That RainBow!!!!




Everybody wants happiness,
Nobody wants pain,
but you can't have a rainbow,
Without a little rain.

http://4kiki.com/kiki/Make It Happen

Monday, 21 May 2012

A little GirL need A Little Change ^_^v



 



heyyo!!  i realize that everyone need to take a little change right??? so i want to take a little changes to changes my future to a better future . i want to live for now and foget about yesterday .
                            
                          
Tatkala hujan yang lebat itu telah pergi,
Pelangi memuncul diri,
Dan manusia,
Terus merungut mengenangkan hujan yang telah pun berlalu..